Skiltį kuruoja

Juozas Vaičiulevičius, Teisininkas

UAB „Corporo Debt Collection“ teisininkas. 15 metų teisinio darbo valstybinėse bei privačiose įstaigose patirties.
Atsakyti
Viso 6 žinutės, 1901 parodymas ir 7 dalyviai
dėl skyrybų kompensavimo
pradėjo Anonimas , 2012 04 01, 23:27

Sveiki, mano pajamos šiuo metu nuo gruodžio mėn.1100Lt (čia mano motinystės pašalpa, kuri nuo gruodžio mėn. ir sumažinta į šią mano paminėtą sumą). Auginu metukų mažylį ir išlaikau nuo vasario 17d. vyrą, nes jis nuo šios datos išbrauktas iš biržos, niekur nedirba ir jokių pajamų negauna. Šiuo metu galvoju skirtis, bet privačiam advokatui neturiu pinigėlių. Ar man būtų galimybė gauti valstybinę kompensaciją advokato paslaugoms?

0
1304
Deimaluu , 2012 04 02, 09:49

Taip manau galimybe butu tikrai;)

1154
Miiiaa , 2012 04 02, 11:40

pirma karta skiriantis buna nemokamai ten visos islaidos,tik vienkartiny teismo mokesty susimoket reik,nepamenu tiksliai kazkur apie 100lt. Bet pradejus verciau neapsigalvok arba nepradek nes jeigu apsigalvoji ir po kiek laiko antra karta vel pradedi visa procesa td viskas buna is tavo kisenes,sita tai tikrai zinau( ne vienos pazystamos liudna patirtis) [:liezuvis] bet va butent tau ar bus nemokama neaisku...jis tai negauna pajemu o tu gauni... Pazystamoms kuriom viskas buvo nemokama tai jos buvo arba mazesnes pajemasgaunancios uz vyrus arba nedirbancios

16
MindaugasBalkė , 2012 04 06, 10:03

Laba diena, Skyrybos bylose advokatas nėra privalomas. Jeigu Jūs su vyrų taikiai išspręsite klausimus dėl: pavardės, vaiko gyvenamosios vietos bei turto padalijimo galite sudaryti sutartį dėl santuokos nutraukimo pasekmių ir pateikti teismui. Jokių mokesčių mokėti nereikės.

Anonimas , 2012 04 06, 19:15

Tame reikalas yra, kad su vyru taikiai išsiskirti ir turto pasidalinti tikrai neišeis ir be advokato paslaugų tikrai neapseisiu.

25
Teisininkas , 2012 04 27, 10:43

Sveiki. Galėtumėte gauti nemokamą teisinę pagalbą. Kreipiantis dėl antrinės teisinės pagalbos galima gauti tokias paslaugas: Antrinė teisinė pagalba teikiama, neatsižvelgiant į jų turtą ir pajamas: 1) asmenys, kurie turi teisę gauti teisinę pagalbą nagrinėjant baudžiamąsias bylas pagal Baudžiamojo proceso kodekso 51 straipsnį; 2) nukentėjusieji dėl nusikaltimų atsiradusios žalos atlyginimo bylose, įskaitant atvejus, kai žalos atlyginimo klausimas yra sprendžiamas baudžiamojoje byloje; 3) asmenys, turintys teisę į socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos mažas pajamas gaunančioms šeimoms (vieniems gyvenantiems asmenims) įstatymą; 4) asmenys, valstybės išlaikomi stacionariose globos įstaigose; 5) asmenys, kuriems nustatytas sunkus neįgalumas arba kurie yra pripažinti nedarbingais, taip pat šių asmenų globėjai, kai valstybės garantuojama teisinė pagalba reikalinga globotinio teisėms ir interesams atstovauti bei ginti; 6) asmenys, pateikę įrodymus, kad dėl objektyvių priežasčių negali disponuoti savo turtu ir lėšomis ir dėl to jų turtas ir metinės pajamos, kuriais jie gali laisvai disponuoti, neviršija Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų turto ir pajamų lygių teisinei pagalbai gauti pagal šį įstatymą; 7) asmenys, sergantys sunkiomis psichikos ligomis, kai sprendžiami jų priverstinio paguldymo į psichiatrijos įstaigą ir gydymo klausimai pagal Lietuvos Respublikos psichikos sveikatos priežiūros įstatymą, ir jų globėjai, kai valstybės garantuojama teisinė pagalba reikalinga globotinio teisėms ir interesams atstovauti; 8) kiti asmenys Lietuvos Respublikos tarptautinėse sutartyse numatytais atvejais.

« Teisinės konsultacijos